Coronavirusi në Greqi: 13,306 raste të reja, 28 vdekje, 103 të intubuar

Greqi

Njoftimi më i fundit nga EODY mbi gjendjen e pandemisë në Greqi

Rastet e reja laboratorike të konfirmuara me koronavirus të regjistruara në 24 orët e fundit ishin 13.306.

Numri i përgjithshëm i të sëmurëve arrin në 3,843,142 (ndryshim ditor +0,3%), nga të cilët 48,5% janë meshkuj. Numri i riinfeksioneve të reja të mundshme të regjistruara në 24 orët e fundit ishte 2743, ndërsa që nga fillimi i pandemisë SARS-CoV-2 numri total llogaritet në 205642 (5.1% e numrit total të rezultateve pozitive).

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 28, ndërkohë që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 30. 476 vdekje. 95.7% kishin sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.

Numri i pacientëve të intubuar është 103 (66.0% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 73 vjeç. 91.3% kanë sëmundje themelore dhe/ose mosha 70 vjeç e lart.

Nga pacientët e intubuar, 37 (35.92%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 66 (64.08%) janë plotësisht të vaksinuar. Që nga fillimi i pandemisë, 4742 pacientë janë larguar nga ICU.

Pranimet e pacientëve të rinj me COVID-19 në spitalet e territorit janë 337 (ndryshimi ditor -7,67%).

Mesatarja e pranimeve në shtatë ditë është 321 pacientë.

Mosha mesatare e rasteve është 37 vjeç (nga 0,2 deri në 112 vjeç), ndërsa mosha mesatare e vdekjeve është 80 vjeç (varg 0,2 deri në 106 vjeç).