Covid-19 / Ja sa milionë euro shpenzuan shqiptarët në spitalet e Turqisë !

268

Përafërsisht 565 shqiptarë vlerësohet të kenë shpenzuar 12 milion euro në spitalet turke, rreth 12,000 euro për person. Ata gjithashtu shpenzuan 6 milion në fluturime speciale.

Një nga 565 shqiptar që udhëtoi, deklaroi se ai pagoi 15,000 për “charter” dhe 30,000 në spital për 20 ditë shtrim në spital. Kostoja e kujdesit ditor në Turqi vlerësohet në 1,200 euro dhe pacientët trajtohen mesatarisht për dy javë. Është e panjohur se shqiptar u shëruan dhe sa humbën jetën në Turqi.

Shumica e 565 fluturimeve mjekësore nga Tirana në Stamboll u zhvilluan në tetor dhe nëntor, ku rreth 210 fluturime nga maji në tetor, ndërsa 152 të tjera u bënë në tetor dhe 206 nga 1 nëntori deri më 17 nëntor.

Këto të dhëna janë publikuar në gazetën online shqiptare Albanian Daily News, Pacientët shqiptarë në gjëndje të mire financiare kanë paguar deri në 45,000 euro për të udhëtuar dhe trajtuar në spitalet turke, pasi sistemi shëndetësor shqiptar është…