COVID-19 / Kur do të përfundojë pandemia – Çfarë thotë një profesor grek në Universitetin Johns Hopkins

98

Një profesor grek i pulmonologjisë në Universitetin Johns Hopkins në Shtetet e Bashkuara, Panagiotis Galiatsatos, vlerësoi se pandemia do të përfundonte në një periudhë prej 6 deri në 8 muaj. Megjithatë, siç theksoi ai, koronavirusi do të mbetet aktiv në disa pjesë të botës.

Coronavirus: Mesazhi optimist i një profesori grek për pandeminë

Në këtë kuadër, duke folur për televizionin SKAI, Panagiotis Galiatsatos vuri në dukje se vlerësimin e tij e mbështet në faktin se vaksina, trajtimet si dhe barnat e Merck dhe Pfizer janë në dispozicion.

Z. Galiatsatos theksoi se vaksinimi është i një rëndësie të madhe dhe në kombinim me masat e tjera mbrojtëse, do të jetë çelësi për t’i dhënë fund pandemisë: “Duhet të vaksinohemi që trupi ynë të jetë më i zgjuar kundër virusit. Kështu nuk do të jemi gati për rrezikun dhe bashkë me maskat do të largohet edhe pandemia”.

 

“Unë shoh pacientë që duan të jetojnë, njeriu do të fitojë se ne e kemi përgjigjen” është mesazhi optimist i profesorit.

Sa i përket intensifikimit të vaksinimeve, ai theksoi se mjekët duhet të fitojnë besimin e qytetarëve për të shkuar më gjerë në qendrat e vaksinimit.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: