Dalin detajet e reja për vdekjen të burgosurit shqiptar, akuzohej për ngacmim seksual

301

Një orë pas publikimit ne mediat shqiptare lidhur me vdekjen e 52 –vjeçarit shqiptar ne paraburgimin në Elefsina, kane shpërthyer mediat vendase, pasi edhe kete radhe u mbajt e fshehur nga autoritet vendase. Për vetëvrasje bëjnë fjalë oficerët e rojeve bregdetare në lidhje me vdekjen e 52-vjeçarit në institucionin e ndalimit të Autoritetit Portual Elefsina të Athinës.

Sipas mediave greke, 52-vjeçari u arrestua të dielën pasdite pas një ankese të gruas 41-vjeçare që sipas saj ai u përpoq ta ngacmonte seksualisht , ndërsa ajo ishte ulur në në rrugën Kanelopoulou në Elefsina.

I akuzuari ishte njohur nga një grua 41-vjeçare dhe policia i gjeti një thikë.

Zyrtarët e Gardës Bregdetare madje kanë kërkuar nga Shërbimi Ligjor i Athinës të shqyrtojnë si viktimën dhe të akuzuarën, për të marrë edhe materiale gjenetike.

Këtë mëngjes, kur anëtarët e Gardës Bregdetare shkuan për të marrë nga paraburgimi 52-vjeçarin dhe për ta derguar atë në prokurori, ata e panë në tualet me një lak të improvizuar me çarçafa të shtratit të mbështjellur rreth qafës së tij dhe i lidhur në një tub.

Edhe pse njeriu u transferua direkt në spitalin Tzaneio, mjekët thjesht deklaruan vdekjen e tij.