Dënohet me vdekje ish-presidenti Morsi

Bota

Egjipt  presidenti ne focus-1 –  Sot është dhënë vendimi me vdekje të ish-presidentit të Egiptit dhe pritet të miratohet nga Muftiu i madh  i vendit. Me këtë vendim të dënimit me vdekje janë dënuar dhe 100 të pandehurë të tjerë, anëtarë të Vëllazërisë Myslimane. Muajin e kaluar Morsi u dënua me 20 vjet burgim, pa datë të lirimit me kusht, megjithatë, gjykata egjiptiane ka vendosur ta dërgojë për vdekje ish-presidentit islamik, një vendim i cili duhet të miratohet nga Muftiu i Madh i Egjiptit. Morsi vjen  nga radhët e Vëllazërisë Myslimane, dhe u zgjodh president i vendit me mbështetjen e Lirisë dhe Partisë Drejtësi, krahu politik i grupit islamik.