Doza e trefishtë me narkozë çon në vdekje 15 – vjeçaren nga Shqipëria

Shendeti

vajza ne focus news-1Greqi  –  Babai i vajzës kishte kërkuar një ekspert mjeko-ligjore edhe në Greqi, pasi ai nuk kaq pranuar raportin mjeko- ligjor në Shqipëri, ku tregoi shkakun e vdekjes së 15-vjeçare vajzën nga një gjakderdhje të brendshme. Vdekja e 15-vjeçares shqiptzare që jetonte në Janinë, disa muaj më parë në një spital në Shqipëri, kishte shkaktuar shumë pyetje në lidhje me atë që ka ndodhur me vajzën ku papritmas vdiq pasi ishte vizituar nga një dentist në qytetin e Sarandës. Theksohet se 15-vjeçarja nuk ishte ndjerë mirë me shëndet, kur po kthehej nga Saranda për në Janinë dhe shoferi i taksisë i cili ishte një mik i nënës së saj e kishte transferuar në spitalin e Janinës.

Babai i saj kishte kërkuar një ekspert mjeko-ligjore edhe në Greqi, duke mos pranuar raportin mjeko- ligjor në Shqipëri, gjë që tregoi shkakun e vdekjes së vajzës 15-vjeçare nga një gjakderdhje të brendshme. Sipas të dhënave të fundit nga raporti mjeko-ligjor që u bë në Greqi me kërkesë të babait të saj, në gjakun e vajzës u gjet tri herë shumë dhënia e narkozës nga kufiri i lejuar.

“Gjaku i fëmijës tim, dy orë para se të vdiste u gjenden 13.6 mg / ml hipnozë, ndërsa kufiri është në 2-5 mg / ml, në varësi të moshës dhe peshës së secilit. Ne do të vazhdojmë të shohim të vërtetën në lidhje me atë që ata vepruan me fëmijën tim, edhe nëse në Shqipëri janë duke u përpjekur për të mbuluar krimin e një vajze 15-vjeçare, ” tha babai i vajzës për një televizion në Shqipëri

Burimi :Proto Thema