E tha dhe e beri. Matteo Salvini dëbon emigrantët dhe refugjatët nga zona Riace

Emigracioni Rajoni

E tha dhe e beri ekstremisti Salvini…jo për të mirë por…Vendimi i Ministrit të Brendshëm italian Mateo Salvini për të hequr të gjithë emigrantët dhe refugjatët nga fshati Riaci në Kalabri, ishte nje veprim nga më të shëmtuarit te ndodhur në Itali.

Behet fjalë për një fshat që konsiderohet një model për integrimin e emigrantëve dhe refugjatëve në komunitetin lokal, kryetari Mimos Loukano, është ftuar të kërkojë falje për lehtësimin e emigracionit të parregullt.

Gjatë ditëve të fundit, dhjetëra mijëra njerëz morën pjesë në protesta për të mbrojtur kryetarin e bashkise Lukanon, duke marrë parasysh veprimet e tij si rezultat i një mosbindjeje të imponuar etike shoqërore. “Ata duan ta çmontojnë modelin e integrimit ne fshatin Rajçe, ne pranojmë zjarrin, por ne do të apelojmë në gjykatat vendore“, tha kryetari i bashkise Mimo Lukano…

Integrimi i suksesshëm i imigrantëve në Riace u mbrojt gjithashtu nga presidenti i rajonit të Kalabrisë, i cili tha se nuk e kuptonte pse u mor vendimi për t’i larguar dhe transferuar në pjesë të tjera të Italisë.