Vendi më i mirë për “emigracionin për punësim”

793

Është fakt se që nga fillimi i krizës deri më sot, shumë njerëz kanë vendosur të lëvizin në një vend tjetër për të ndjekur një karrierë më të mirë. Me ndryshimet moderne, qytetarët nga e gjithë bota zgjedhin një vend tjetër për të jetuar. Por cili është vendi më i mirë për “migracionin për motive punësimi”?

Sipas të dhënave të HSBC, vendi më i mirë për të bërë një pasuri është Zvicra, e cila ka qenë një fitues në indeksin e migracionit të punës për vitin e dytë. Paga mesatare në Zvicër është 188,275 $ në vit.

69% e emigrantëve të anketuar thanë se bilanci i punës dhe i jetës u përmirësua, ndërsa 61% thanë se politika e punës në Zvicër ishte më e mirë se vendi i tyre

Gjermania dhe Suedia ishin ne vendin e dytë në aspektin e Evropës, të renditur në vendin e 11 dhe 12 në renditjen botërore në aspektin e pagave, por u gjetën në vendin e dytë (Suedi) dhe në vendin e tretë (Gjermani) në drejtim të zhvillimit të karrierës . Sipas shifrave, 6 nga 10 pozicionet më të larta ne pozicionet janë vendet evropiane.

Emiratet e Bashkuara Arabe u renditën e katërta, pasuar nga Norvegjia. Singapori u rendit i gjashti, në 7-tën Austria, në 8-tën Hong Kongu, në 9-tën Britania e Madhe, ndërsa i dhjeti në Bahrein.

Hong Kongu dhe Singapori ofrojnë mundësitë më të mira për avancim profesional, thanë 68% e pjesëmarrësve . Ku vendet aziatike janë në rrugën e jetës, pasi 30% dhe 50% e të anketuarve raportuan për një përkeqësim të marrëdhënieve profesionale-personale.

Megjithatë, pavarësisht nga të parat, kostoja e jetesës është veçanërisht e shtrenjtë në Zvicër. Sa i përket përfitimeve, paketat më të mira ofrohen nga Emiratet e Bashkuara Arabe, ndërsa vendet që mund të fillojnë dhe zhvillojnë karrierën e tij janë Hong Kongu dhe Singapori.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: