UNICEF : Gjermania mohon për parandalimin e bashkimit familjar për të miturit

765

Nga Sertan Sanderson /

Shoqata Federale Gjermane për Refugjatët e Pakujdesshëm të Pashoqëruar (BumF) ka botuar një fletë informacioni në bashkëpunim me UNICEF Gjermani, duke theksuar rëndësinë e bashkimit të të miturve të pashoqëruar me familjet e tyre. Dokumenti kritikon qeverinë për krijimin e shumë pengesave burokratike dhe politike kundër bashkimit familjar.

Dokumenti me titull “Fëmijët kanë nevojë për familjet e tyre: thjeshtimi i bashkimit familjar” shpjegon se – në përputhje me Konventën e OKB-së për të Drejtat e Fëmijës – mbrojtja e njësisë familjare është mënyra më e mirë për të siguruar sigurinë e refugjatëve të mitur. Ai mbron bashkimin familjar si zgjidhje të dukshme për mijëra të mitur të pashoqëruar të cilët kanë ardhur në Gjermani si refugjatë. Dokumenti gjithashtu kritikon, se një bashkim familjar i tillë po bëhet gjithnjë e më i vështirë për t’u realizuar, me ligjet që aktualisht vendosin një mbajtje dyvjeçare në shumicën e rasteve të ribashkimit familjar – edhe kur përfshihen pakicat.

Njësia e familjes është një nga kushtet më të rëndësishme për të garantuar mirëqenien dhe zhvillimin e shëndetshëm të fëmijëve”, tha Dr. Sebastian Sedlmayr, kreu i departamentit përgjegjës për të drejtat e fëmijëve dhe edukimin me UNICEF Gjermani.

Edhe fëmijët e refugjatëve janë fëmijë të parë dhe më të mëdhenj, dhe ata janë në interesin më të mirë të këtyre fëmijëve, të cilët janë në nevojë më të madhe për mbrojtje, t’u lejojnë të afërmve të tyre më të afërt të bashkohen me ta, por në të njëjtën kohë, refugjatët duhet të marrin ndihmë gjithëpërfshirëse, pasi tashmë po bëjnë gjëra të mëdha në aspektin e akomodimit, furnizimit dhe integrimit të refugjatëve “.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: