​​Erdogan po përshkallëzon sfidat: Greqia nuk është e barabartë me ne, është tërhequr zvarrë në një moçal

Greqi

Me tension të pashuar, Ankaraja vijon të ndërmarrë veprime ekstreme provokuese me presidentin turk duke ngritur, pas fotove të prezantuara nga agjencia Anadolu, çështjen e pranisë së mjeteve ushtarake në ishujt grekë, raporton gazeta greke PROTO THEMA.

“Po ndjekim sfidat e Athinës”, pohoi Erdogan,  duke thënë se vendi Greqia “është tërhequr zvarrë në një moçal”.

Edogani: “Greqia nuk është e barabartë me ne. Grekët do të mbajnë përgjegjësi. Ata që fshihen nën skajin e të tjerëve nuk kanë një qëndrim dinjitoz. Kjo është një lojë e rrezikshme si nga politikanët grekë, ashtu edhe nga ata që përdorin popullin grek. Pushtetarët grekë që shkatërruan vendin e tyre politikisht, ushtarakisht dhe ekonomikisht për llogaritjet e tyre të liga politike, herët a vonë do të duhet të japin llogari para popullit të tyre”.

“Forcat e huaja ushtarake në të gjithë Greqinë duhet të shqetësojnë grekët”, argumentoi Recep Tayyip Erdogan, ndërsa në të njëjtën ditë ambasadori grek në Ankara u thirr në Ministrinë e Jashtme turke, ku iu kërkua t’i jepte fund shkeljeve në ishuj dhe rivendosjen e regjimit të çmilitarizuar. Në të njëjtën kohë, presidenti turk foli sërish për provokime nga Greqia. “Po ndjekim sfidat e Athinës”, pohoi ai në veçanti.

Duke ngritur tonet, ai tha se Greqia është “çuar në një moçal”.

Ne e dimë shumë mirë se ata që po i kthejnë politikanët grekë kundër nesh, po e bëjnë këtë vetëm për të parandaluar programin e madh dhe të fuqishëm të Turqisë, duke shpërqendruar vendin tonë”, tha presidenti turk dhe vazhdoi zhurmën e tij, duke përmendur sërish Tripolitsa.

“Politikanët grekë dhe ata që përdorin popullin grek po luajnë një lojë të rrezikshme dhe së shpejti do të mbajnë përgjegjësi. Së shpejti ata do të duhet të japin llogari para popullit të tyre”, shtoi Erdogan dhe foli sërish për një “masakër” në Tripoli.

Ata që kremtuan masakrën e Tripolicës, nuk e kanë dhënë ende llogari në histori”, theksoi ai në veçanti.

Ambasadori grek në Ankara u thirr Ministrinë e Jashtme turke për shpjegime për mjetet e blinduara në ishuj, ku iu kërkua t’i jepte fund shkeljeve në ishuj dhe të rivendoste regjimin e çmilitarizuar.