Kotzia: Fyrom është si një grua e bukur me emrin “Maqedoni”, e cila shkon për martesë

875

Kjo deklaratë ka ardhur menjëhere pas deklarates se djeshme te Zaev se qeveria greke nuk ka ngritur identitetin e vendit fqinj gjatë kontakteve dypalëshe.

Si “një grua e bukur me emrin Maqedoni, në të cilën do të shtohet emri i bashkëshortit të saj”, ministri i jashtëm Nikos Kotzias e krahasoi diskutimin mbi emrin e Shkupit. Në një intervistë me Reuters, e cila u ripublikua nga Radio Slobodna Evropa e Sobisë, Z. Kotzias tha:

Sot ne nuk do ta pagezojmë këtë shtet. Ky shtet përfshin fjalën Maqedoni dhe madje edhe për 140 shtete pa identifikim agresiv. Sot ajo që bëjmë është martesa. Ajo është si një njeri i mirë që vjen në martesë dhe pyetet nëse mbiemri i saj do të shtojë mbiemrin e burrit të saj “

Është vërejtur se dje kryeministri maqedonas zbuloi se qeveria greke nuk ka ngritur identitetin e vendit fqinj gjatë kontakteve dypalëshe.

 “Unë jam i kënaqur që nuk ka referencë për identitetin në të gjitha shtatë pikët. Është mirë, sepse identiteti është një emocion personal. Kjo çështje nuk zgjidhet as me votim në parlament apo me referendum, “tha ai, duke konkluduar se Shkupi do të jetë në gjendje të pajtohet me Greqinë mbi nomenklaturën deri në verë.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: