Erdogan: Turqia mirëpret refugjatët pa diskriminim …

Rajoni

erdogan ne focus news-2Turqi  –  Presidenti turk tha se vendi i tij ka shpenzuar mbi 7.8 miliardë dollarë për të strehuar refugjatët sirianë. Duke folur në një konferencë të përbashkët shtypi me kryeministrin e Belgjikës, Charles Michel, Bruksel, Rexhep Tajip Erdogan tha se Turqia mirëpret refugjatët pa diskriminim! Duke iu referuar krizës siriane, presidenti turk tha se “Turqia mirëpret refugjatët pa diskriminim” dhe theksoi se vetëm në Stamboll ka më shumë se 400.000 qytetarë sirianë. Ai argumentoi se vendi i tij ka shpenzuar më shumë 7.8 miliardë dollarë për refugjatët sirianë duke ndërtuar qendrat e pritjes, ndërsa tha se komuniteti botëror ka shpenzuar vetëm 417 miliardë dollarë