Komisioneri Avramopulos: “Nuk duhet të lidhim refugjatët me terroristët”

Aktualitet

komisioneri-2Kështu ka deklaruar në Intervistë dhënë  për BBC gazetarit Stephen Sackur, Komisioneri i Bashkimit Evropian për Migrim zoti Dimitris Avramopulos.

Migrimi nuk do të ndalet. Tashmë ata kanë bërë mbi 600.000 kërkesa për azil. Jo vetëm refugjatët që kanë bërë kërkesë për azil por  janë dhe emigrantë ekonomikë. Europa me të vërtetë është befasuar, por unë mendoj se në fund ne do të jetë në gjendje për të menaxhuar situatën, “tha zoti Avramopulos. Së fundi Z. Avramopulos tha se populizmi është një udhëzues i varfër për hapat e ardhshëm. Për fat të keq duke fituar terren në të gjithë Evropën dhe duhet të ndalet sa më shpejt që është e dëmshme për demokracinë tonë […]. Ne nuk duhet të lidhim refugjatët dhe emigrantët me terroristët. Ne monitorojë situatën. Dhe tre sulmet e fundit terroriste në: superfast Thalys, Paris dhe Bruksel, terroristët nuk ishin emigrantë apo refugjatë. Nëse do të kombinojnë këto çështje, ne rrezikojmë larg nga objektivi kryesor i politikës sonë. Siguria është një nga prioritetet tona kryesore dhe ne jemi në marrëveshje të plotë me ministrat e brendshëm të BE-së, duke miratuar agjendën evropiane për sigurinë paralel me Agjendën e Migracionit Evropian “, përfundon ish ministri i jashtëm i Greqisë dhe sot Komisioneri i Bashkimit Evropian për Migrim,