Fizikanti i famshëm: Në të ardhmen kompjuterët do të kushtojnë një qindarkë

Shkencë

Një nga fizikantët më të famshëm në botë, Mikko Kacuk, argumenton se pak mund të imagjinojnë komoditetin e jetesës dhe mrekullitë që do të sjellin të ardhmen për qytetarët e tanishëm që nuk dyshojnë. 

Duke folur në prezantimin e Konferencës Botërore të Qeverisjes në Dubai, Mikko Kacuk tha se shkenca do të dominojë me një valë të katërt të zbulimeve molekulare të kombinuara me teknologji shumë të sofistikuar

“Kompjuterët do të jenë kaq të lirë sa që do të kushtojnë një qindarkë,” u tha Mika Kacu delegatëve. “Ata do të jenë në dispozicion kudo dhe kurdo”. Sipas tij, teknologjia do të na sjellë lente kontakti në internet, makina të paautorizuara, letër-muri dixhital për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe pajisjeve mjekësore MRI në madhësinë e telefonit celular.