FRONTEX: “fundi i naivitetit” i BE-se në emigracion

832

Kreu i Frontex Fabricis Legeris shprehu kënaqësinë e tij me “fundin e naivitetit” të vendeve evropiane në emigracionin, duke shtuar se ata nuk kanë një “detyrim të njëanshëm” përsa i perket shpëtimin në det.

Kompromisi mbi çështjen e emigracionit, i cili u gjet në mënyrë të përpiktë në samitin evropian më 28 dhe 29 qershor, shënon një “kthesë në vendosmërinë evropiane dhe fundin e disa sikleteve mbi menaxhimin e emigrantëve” dhe “shfrytëzimin nga organizatat kriminale te dëshpërimit njerëzor “, tha drejtori i Shërbimit Kufitar Evropian në CNews Channel.

Për një kohë të gjatë, kemi parë kryesisht anën humanitare” dhe jo “se ka organizata kriminale që pasurohen, shfrytëzojnë këtë mjerim njerëzor dhe disi e vënë Evropën në një peng morale”, theksoi ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: