Austri: Kurtz refuzon kerkesat e azilit ne qendrat hot spot

843

Kancelari austriak Sebastian Kurtz, i cili kryeson Këshillin e Evropës në kuadër të Presidencës së rradhës të Bashkimit Evropian, është kunder refugjatëve për të kërkuar azil në qendrat e pritjes, qe  ra dakord në samitin e fundit të Bashkimit Evropian Iniciativa e BE-së e ndërmarrë nga Austria për gjysmën e dytë të vitit 2018.

Në një intervistë ne Radio Austriake ai tha se, do të ishte e preferueshme që njerëzit të shkonin në zonat e krizës, në vend që t’u jepnin atyre një nxitje për të nisur kalimin e rrezikshëm të Mesdheut. Mënyra e re e të menduarit, tha ai, është se nevojitet një zgjidhje tjetër sesa shpërndarja e refugjatëve, forcimi i Frontex dhe një qëndrim më i ashpër ndaj organizatave joqeveritare që nuk respektojnë ligjet. Të premten e kaluar, kancelari austriak kishte sqaruar se vendi i tij nuk dëshiron të marrë pjesë në shpërndarjen e refugjatëve në Bashkimin Evropian, me justifikimin se Austria ka marrë në mënyrë disproporcionale shumë emigrante, me shumë e më tepër se vendet e tjera, dhe se tani ka një çështje për zvogëlimin e numrit te tyre ne hyrje
Këtë e pëlqejnë %d blogues: