Gjermania: Shpresojmë që Greqia dhe Turqia të zgjidhin çështjet mes tyre përmes dialogut

830

“Ne shpresojmë që këto çështjet midis Turqisë dhe Greqisë do të jenë në gjendje të çojnë në një zgjidhje të mirë me dialog”, tha Ministria e Jashtme e Gjermanisë

Duke shpresuar që çështja e ngritur nga vendimi i Turqisë për të ngrirë marrëveshjen e ripranimit me Greqinë do të zgjidhet nga një dialog mes dy vendeve, shprehet ministria e jashtme gjermane, duke vënë në dukje se zhvillimi nuk ndikon në marrëveshjen e refugjatëve BE-Turqi.

 “Ne shpresojmë që këto çështje midis Turqisë dhe Greqisë do të jenë në gjendje të çojnë në një zgjidhje të mirë në dialog ,” tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Maria Adabar në përgjigje të një pyetjeje nga Agjencia e lajmeve athinas-maqedonase. Ajo theksoi se, sipas qeverisë gjermane, “zhvillimet e djeshme nuk ndikojnë në marrëveshjen me BE dhe ne shpresojmë se tani do të ketë një dialog midis Turqisë dhe Greqisë për të zgjidhur çështjet që kanë dalë”.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: