Turqia provokon me fluturime në ishujt Anthrofaffoi dhe Fourni

Greqi

Greqi / Turqia vazhdon të sfidojë Egjeun. Sot me 4 avionë luftarakë turq të përbërë nga 2 F-4 dhe 2 F-16 kane shkelur hapsiren ajrore ne ishullin Anthrofaffoi.

Sipas të dhënave të Shtabit të Përgjithshëm të Mbrojtjes Kombëtare, avionet luftarak  shkelen hapsiren në 14.32 në Lemnos – Lesvos. Më 14.56 2 avione F-4 kane kryer gjatë natës në ishullin Anthrophagous në lartesine 20.000 metra, ndrsa në oren 14.59 mes Samos dhe Kos

Ne vazhdimj, në orën 15:00. 2 avione F-16s kryen përsëri në Anthrophag dhe Fournoy dhe në një lartësi mjaft të ulët 8.700 metra. Ata u larguan nga FIR më 15.03 ndërmjet Samos dhe Kos.

Burimi: Ta Nea