Gratë të ekstremit të djathtë në Europë

Bota Kryesore

Shumë prej politikanëve më të suksesshëm e ekstremit të djathtë në Evropë tani janë femra.

Nuk është vetëm Marine Le Pen në Francë,  ka ende gra të tjera si Fraucke Petri e Gjermanisë, Shiv Gensen e Norvegjisë dhe Pia Kaersgkornt e Danimarkës,  që janë padyshim pjesët e pushtetit të ri të populizmit anti-emigrant që ka përfshirës gjithë Evropën.

Duke u nisur nga stoli politik, ato kanë arritur të sjellin qëndrimet e tyre ekstreme dhe të bëjnë partitë e tyre më “të tretshëm” në votues, duke kërkuar gjithnjë e më shumë për të tërhequr gratë votuese. Për të justifikuar armiqësinë e tyre anti-emigrantëve dhe armiqësi ndaj botës myslimane, ato theksojnë sulmet ndaj homoseksualëve dhe grave në muslimane në Evropë, duke i quajtur ato dëshmi e kërcënimit islamik që përballet me vlerat evropiane sot. “Kam frikë se kriza emigracionit ka shënuar fillimin e fundit për të drejtat e grave”, kishte shkruar vitin e kaluar Marine Le Pen, me rastin e sulmeve masive seksuale që ndodhën në Këln në prag të vitit 2015.

Megjithatë, gratë duket se tani kanë filluar sot të jenë të tërhequr më shumë nga partitë ekstreme të djathtë dhe gratë lidere të tyre duket të luajnë një rol të rëndësishëm në këtë.