Greqi / 156.526 kërkesa për azil, janë pranuar 39.336 dhe refuzuar 115,000 …!

290

 Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve Michalis Chrysochoidis theksoi se “nga viti 2016 e deri më tani, janë paraqitur 156.529 kërkesa për azil dhe 39.336, aplikime janë ekzaminuar dhe pranuar”, dhe hodhi pyetjen se ku gjenden115,000 refugjatë…

“Ku janë këta njerëz? Ku janë 115,000 njerëz që sistemi nuk i justifikoi? A e di dikush nga këtu që ka 115,000 njerëz që nuk kanë dokumente, dokumente ligjore të udhëtimit? A mund të përgjigjet dikush për këtë? Ku janë këta njerëz? “

Ministri Michalis Chrysochoidis kritikoi ashpër qeverinë e mëparshme SYRIZA për ndjekjen e logjikës së “grumbullimit të njerëzve dhe asgjë më shumë”, dhe ky grumbullimi i njerëzve ka çuar në një ulje të të drejtave të njeriut të atyre në nevojë “dhe jo të mjaftueshme të infrastrukturës për parandalimin e flukseve.