Greqi: Anarkistët marrin përgjegjësinë për zjarrvënien e makinës së konsulles shqiptare.

229

Anarkistët morën përgjegjësi për sulmin e mbetur në djegien mbi automjetin e konsulles shqiptare në Selanik, në mesnatën e së martës së kaluar, sipas një deklarate të postuar në një faqe interneti dhe publikuar edhe ne mediat .

Në deklaratën e tyre anarkistët midis të tjerave shkruajnë se:

“Ne marrim përgjegjësinë për sulmin me zjarrvënie ndaj një automjeti të trupit diplomatik në rrugën Megalou Alexandrou, natën e së martës, 18 gusht, si një veprim i parë refleksiv i solidaritetit agresiv dhe përgjigjes ndaj planeve të shtypjes së shtetit. “Ne jemi në luftë dhe solidariteti ynë është një armë që ka plumbin në dhomë”, thuhet në deklaratë.