Greqi: Arrestohen dy organizata kriminale, 17 arrestime, 4 me kombesi shqiptare

1035

 


Ne Halkidhiki jane vene ne pranga dy organizata të mëdha kriminale, të cilat janë aktive në trafikun e drogës, kercenime vjedhje, policise ju deshen disa muaj vëzhgimi. Tashmë ka pasur 17 arrestime ndersa 80 te tjere jane në aktakuzë dhe u jane konfiskuar më shumë se 100,000 euro, kokaina dhe kanabis, droga tableta, peshore precize, të shumta të vjedhura, pistoleta, armët, thika, etj.

Bazuar në të dhënat janë bërë publike, organizata e parë kriminale arrestuan liderin e dyshuar i cili është një 35 vjeçar shtetas shqiptar, dhe 7 anëtarë të tjerë, nga të cilat 4 grekë me origjinë të moshës 42, 39, 34 dhe 23 vjeç, si dhe 3 shqiptarë, 2 burra të moshës 24 dhe 35 vjeç dhe 29 vjeç. Zyrtarët e policisë po kërkojnë gjithashtu 2 persona me prejardhje shqiptare, të moshës 63 dhe 24 vjeçare. Sipas dëshmive të mbledhura nga oficerët e policisë, veprimi i saj daton që nga shtatori 2017 dhe operohet në dy nën-grupe. Njoftim përkatës nga policia. thotë se aktakuza është e pasur dhe e rëndë dhe përfshin një shtesë prej 52 personash që përballen me akuzat për veprat penale të drogës dhe 11 të tjerë për pranimin dhe asgjësimin e produkteve të krimit.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: