Zoran Zaev këmbëngul për “popullin maqedonas”

707

 Kryeministri i Shkupit insiston në ekzistencën e “popullit maqedonas”. Zoran Zaev ka theksuar se do të gjendet një zgjidhje me Greqinë. “Një zgjidhje që do të jetë dinjitoze dhe nuk do të ofendojë identitetin e” popullit maqedonas “, as nuk do të ofendojë identitetin e një sektori të grekëve, u tha gazetarëve kryeministri i Shkupit. Këto deklarata u bënë vetëm disa orë para se shefi i i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, mbërriti në Shkup. Zoti Zafe nuk deshi t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me deklaratat e Ministrit të Jashtëm grek Nikos Kotzias lidhur me ndryshimin e Kushtetutës, duke theksuar se “pozita e vendit është e qartë, jemi gati për një zgjidhje”.

Maqedonia” ka nevojë për një zgjidhje dhe Greqia ka nevojë për zgjidhje, “tha kryeministri i Shkupit
Këtë e pëlqejnë %d blogues: