Greqi/Arrestohet grupi për 35 vjedhje mes tyre dhe shqiptarë

328

Policia e sigurisë ka venë në pranga një grup adoleshëntësh që ishin bërë një makth për banorët e qytetit të tripolit, me akuzën e 35 vjedhjeve brenda nje periudhe 5-mujore.

Që nga shtatori i kaluar, ata kanë kryer 35 vjedhje dhe katër tentativa vjedhje për para me automjete, pajisje elektronike dhe sende të tjera me vlerë më shumë 13,000 €. U arrestuan dy 18-vjeçarë vendas dhe dy 17-vjeçarë të shtetësisë shqiptare, si dhe një djalë të vogël grek, me akuzë për vjedhjen e 17 motoçikletave, një makinë dhe një biçikletë , si dhe vjedhjen e dhjetë automjete dhe pesë dyqane, tre prej të cilave në një objekt sportiv ata kishin vjedhur çantën e një gruaje.

Hetimet e bëra në shtëpitë e autorëve dhe në vende të tjera, janë gjetur mjetet e vjedhjes, dy bicikleta, tre celularë dhe disa nga objektet e vjedhura, ndërsa në shtëpinë e të miturit kishte një shpatë … mesjetare. Gjithashtu u gjet një makinë. Të gjithë u konfiskuan dhe u dorëzuan pronarëve të tyre.

Të pesë të rinjtë u çuan te Prokurori në Tripoli, i cili i akuzoi ata për një krim për formimin e bandave dhe vjedhjeve të mëdha,