Greqi/ Arrestohet grupi shqiptar për vrasjen e biznesmenit Alexandros Stamatiadis

709

Dhjetë shqiptarë dhe një rumun në bandë. Por si arriti një polic i vetëm në hetimin e krimit ? Katër morën pjesë në grabitje në shtëpinë të biznesmenit të pafat dhe e vranë 52 vjeçarin prillin e kaluar, ndërsa tre që kishin një të kaluar kriminale ikën jashtë vendit disa orë pas vrasjes, transmenton e përditshmja greke “Proto Thema”

Dhjetë muaj pas vrasjes së egër të biznesmenit, i cili mori goditjet vdekjeprurëse nga grupi kriminal, në shtëpinë e tij, kur u përpoq të mbrojë familjen e tij, policia tashmë ka zbuluarbandën. Siç dihej, grupi kriminal kishte gjithsej dhjetë anëtarë: Të dhjetë, të cilët janë shqiptarë, u identifikuan, një rumun dhe një person tjetër i paidentifikuar. Nga këto, tetë janë arrestuar.
Katër nga anëtarët e bandës ishin përfshirë në vrasjen e biznesmenit Aleksandros Stamatiadis. Njëri u arrestua në Belgjikë, dy të tjerët ikën jashtë dhe i katërti nuk u identifikua. Të arrestuarit në Belgjikë kishin një identitet të rremë grek. Sipas policisë, është çështje kohe për të arrestuar të dy autorët që kanë ikur jashtë vendit. Të tre vrasësit e identifikuar të vrasjes Stamatiadis kishin një të kaluar kriminale me vjedhjet. Të tre, duke e ditur se policia kishte të dhënat e tyre dhe ADN-në, u larguan nga Greqia po atë natë që vrane Aleksandër Stamatiadis.
Katër vrasësit janë anëtarë të një grupi prej 12 anëtarësh, duke përfshirë një grua rumune që pretendohet se kishte rolin e kontrabandës në dyqanet e ndryshme tregtare dhe grumbulluesit e vjedhjeve.
Banda dyshohet se ka kryer grabitje në zona të ndryshme të Atikës, Peloponezit, Epirit dhe nevendet e tjera. Pas vrasjes Stamatiadis, ata ndryshuan metodologjinë e tyre dhe duke u përpjekur të mbanin një profil më të ulët filluan të goditnin panairet dhe festivalet.

Operacioni policor për kapjen e vrasësve u quajt sus scrofa – ashtu siç është edhe emri i derrave të egër. Vrasësit, javë para vrasjes së Stamatiadis, kishin shkuar për gjueti në Peloponez. Diku në Arcadia ata po gjuanin një derr të egër duke përdorur një pistoletë me nëntë armë. Por ata erdhën në një xhipë të vjedhur që lanë pas. Kur makina u dallua nga policia, u gjetën dy gëzhoja nga nëntë, të cilat shqiptarët nuk kishin hedhur më pas. por edhe në makinë u gjet edhe gjak, pas testet laboratorike tregoi se ishin nga derri i egër.
Ndërkohë, Aleksandër Stamatiadis u vra dhe gëzhojat u identifikuan që vinin nga arma e njëjtë. Policia pastaj mori fotografitë e gjuetisë së derrave të egër në facebook dhe filloi të shikonte njerëzit që kishin postuar ato, duke u përpjekur të bënin një listë të të dyshuarve. Më shumë se njëqind njerëz u shfaqën për të zbuluar provat që çuan në identifikimin e tre prej katër vrasësve.
Operacioni policor për të çmontuar bandën u zhvillua më 7 shkurt në Atikë dhe Korinti, ndërsa më 6 shkurt një nga vrasësit u arrestua në Bruksel me identitetin e rreme greke