UNHCR:Në Greqi mbi 40 % e të sapolindurve janë refugjatë sirianë

Emigracioni Greqi

Sipas UNHCR, mbi 40 për qind e atyre që arritën në Greqi në det në vitin 2017 ishin refugjatë sirianë që iknin nga lufta, pasuar nga shtetasit irakianë dhe afganë, respektivisht 19.5 për qind dhe 11.5 për qind.

Sipas Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), pak më shumë se 5,000 njerëz arritën në Greqi nga toka në vitin 2017. Mbi 3.4 milion refugjatë sirianë janë ende në Turqi, sipas UNHCR-së, më shumë se në çdo vend tjetër në botë. Më pak se 10 për qind e refugjatëve sirianë qëndrojnë në kampet në kufirin turko-sirian ndërsa të tjerët shpërndahen anembanë vendit, shpesh në strehime të mbipopulluara ose të improvizuara. Rreth 300,000 refugjatë irakianë, të cilët kanë ikur gjithashtu nga zona të luftës vlerësohen të jetojnë në vend.