Greqi / Shpëtojnë 51 refugjatë, në kërkim për një 15- vjeçare

442

Sot një anije plastike që mbante 52 refugjatë të kombësive të ndryshme, që vinin nga brigjet turke, u përmbys në një zonë detare në Lesvos.

Një barkë plastike që mbante 52 refugjatë të nacionaliteteve të ndryshme, ardhur nga brigjet turke, u përmbys nga moti i keq në zonën e detit jashtë vendbanimit të Tsonisë në Lesvos. Përfundimisht, 51 prej tyre u shpëtuan nga anijet e Rojet Bregdetare.

Operacioni i Rojes Bregdetare vazhdon ne gjetjen e një refugjate 15-vjeçare që mungon. Të mbijetuarit u transferuan fillimisht në portin e vogël të fshatit Tsonia dhe pastaj në çadrën e pritjes së UNHCR-së për refugjatët në Skala Sikamnia. Duhet të theksohet se sipas fakteve të para që janë bërë të njohura, personi i zhdukur nuk ka veshur një jelekë shpëtimi.

Në vitin 2018, 2,262 emigrantësh humbën jetën duke u përpjekur të kalonin Mesdheun ndërsa 113,482 njerëz arritën në Evropë po nga deti