Greqi : Çdo orë tre viktima, 3,000 njerëz në spitale,392 të intubuar dhe 71 vdekje.

269

Kjo është gjëndja aktuale që po kalon ky vend.

Greqia po regjistron një rritje të shpejtë, ku në një javë intubacioni u rrit me 72%. Dita më e rëndë e pandemisë ishte e diela, pasi 71 pacientë humbën jetën nga koronavirusi, domethënë tre vetë vdisnin çdo orë.

Dje u regjistuan 1,698 raste të reja, 435 prej tyre në Selanik dhe 405 në Atikë, por numri i të vdekurve dhe intubuarve është një shqetësim i madh. Në një javë, intubimi nu rrit me rreth 72%, pasi 164 pacientë me koronavirus u intubuan në shtatë ditët e fundit.

Në mbarë Greqinë 3,000 pacientë aktualisht janë duke u trajtuar me Covid-19 dhe shumica e tyre janë midis 35-55 vjeç.