Studimi: Ku keni më shumë gjasa të prekeni nga COVID-19 ?

213

Kujdes! Ku keni më shumë gjasa të prekeni nga COVID-19? Zbardhen të dhënat e studimit më të ri që duhet t’i dini të gjithë (Shkencëtarët gjurmuan lëvizjen e njerëzve)

Një hetim mbi të dhënat e telefonisë mobile të 98 milionë njerëzve zbuloi se rreth 80 përqind e infeksioneve ndodhin në të njëjtat vende.

Studimi amerikan zbuloi se palestrat, hotelet, restorantet dhe kishat janë përgjegjëse për rreth katër të pestat e rasteve të reja të virusit, siç raportohet nga “The Mirror”.

“Këto janë vende të vogla, më të mbushura me njerëz, ku këta të fundit qëndrojnë më gjatë”, tha bashkautori i studimit dhe profesori i Universitetit të Stanfordit, Jure Leskovec në një konferencë për media në lidhje me kërkimin, siç raportohet nga CNN.

Shkencëtarët gjurmuan lëvizjen e njerëzve në vende si restorante, palestra, kafene, hotele dhe supermarkete, si dhe te vendet e adhurimit, teksa shqyrtonin numrat e rasteve me Covid-19 në zona të ndryshme.

“Mesatarisht në të gjithë zonat e metrosë, restorante me shërbim të plotë, palestra, hotele, kafene, organizata fetare dhe restorante me shërbim të kufizuar u pa shtim i rasteve të reja,” thuhet në studim.

Studimi u përqendrua në 10 qytete kryesore amerikane duke përfshirë Filadelfian, Nju Jorkun dhe Uashingtonin.