Greqi: Dëbohen edhe 470 shqiptarë.Nga fillimi i vitit deri më sot janë dëbuar 6.212

Emigracioni Greqi

Në kontekstin e planifikimit operativ për të trajtuar imigracionin e parregullt, për muajin nëndor policia greke ka  kthyer për ne vendet e tyre 1.009 emigrantë klandestinë midis dhe tyre dhe shumë shqiptarë. Në kurriz të këtyre shtetasve të vendeve të treta, janë dhënë vendime për hyrje të paligjshme në Greqi. Kthimet janë shqiptarëve janë bërë te detyruara nga Shërbimet Policore Greke. Numri më i madh i kthimeve ishte për Shqipërinë (470), Irak (141), Pakistan (94), Iran (82), Gjeorgji (68) dhe Turqinë (22).

Është vërejtur se që nga fillimi i vitit janë kthyer gjthësej për në vendet e tyre 11,945 persona, nga ku 6.212 ishin me kombësi shqiptare.

Debimet e shqiptarëve për 2018

Janar      628

Shkurt    648

Mars      668

Prill        745

Maj        738

Qershor     463

Korrik     377

Gusht     412

Shtator  486

Tetor      517

Nëndor  470

Në total: 6.212 të kthyer