Greqi: Dje 44 gradë, sot mbi 40 gradë celsius

66

Për të nëntën ditë radhazi, të Mërkurën 30/6, në Greqi u regjistruan temperatura shumë të larta për sezonin.

 Temperaturat maksimale më të larta u regjistruan në Gavalou, Etolia me 40.5 gradë Celsius, pasuar nga Theba (40.1), Haravgi Achaia (39.9) dhe Livadia (39.8), sipas rrjetit të stacioneve automatike meteorologjike të Observatorit Kombëtar të Athinës / meteo.gr .

Temperatura edhe më të larta priten të Enjten, 1 Korrik, me vlera maksimale deri 43-44 gradë në territorin dhe përqendrime të rritura të pluhurit.