Greqi/Plas skandali në tregëti organesh, N. Kotzias: Diplomatët dhanë viza fëmijëve të pashoqëruar nga prindërit

2423

Gjatë intervistës së tij me ESIEA, Ish-ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë ka folur për 93 raste të tilla nga diplomatët grekë, të cilët përfunduan në burg.

“Nuk pajtohem se nuk kemi bërë asgjë, sepse në 93 raste i kam dërguar prokurorit për shkelje të kodit penal për disa diplomatë që kanë përfunduar në burg, pasi kishin dhënë viza fëmijëve të mitur të pashoqëruar nga askush. A e dini se çfarë do të thotë viza për fëmijët e pashoqëruar? Do të thotë tregtimi i organeve. Dhe vetëm kjo, se unë kam shpëtuar disa shpirtra do të fle në heshtje kur jeta ime të mbarojë “, tha ish-Ministri i Jashtëm.

Theksohet se ne vitet 2000-2002 në shtepine bamirese “Agio Varvara” ne Athine u zhduken 480 fëmije shqiptare, ku drejtesia vendase ka pushuar ketë çështje te hetimit. Jo pak here ne Greqi eshte folur për tregëti organesh. Por…?
Këtë e pëlqejnë %d blogues: