Greqi / Prokuroria në burgun Koridallos për kërcënime të “Mafias” dhe për 5 vdekje ne qelite e burgut.

775

Athinë/ Njëhetim paraprak do të kryhet nga Prokuroria e Pireut mbi deklaratat e bëra nga ish-kreu sindikalist i burgjeve z. Antonis Aravantinos në një emision televiziv në SKAI, sipas të cilave stafi i burgjeve merr kërcënime nga të paraburgosurit në kurriz të familjes së tyre dhe familjeve të tyre.

Ngjarrjet e fundit ka tronditur drejtësinë vendase pas kercenimeve te nje pasnjeshme te anëtarëve të mafias shqiptare.

Prokurori i Gjykatës së Lartë, Kseni Dimitriou, dha urdhrin për ndjekjen penale. Me urdhrin e saj, zonja Dimitriou kërkon të hetojë ankesat e gardianeve te burgut dhe nëse janë kryer veprat penale. Akuzat pabesueshme janë bërë pas arrestimit të anëtarëve të të ashtuquajturës “Mafia në burg” ku ish-sindikalisti i gardianeve z. Antonis Aravantinos zbulon se rojë burgu janë rrahur çdo ditë, të burgosurit janë në vartësi të vullnetit të fuqishëm, ndërsa që nga gushti i kaluar ka kryer vetëvrasje pesë persona në krahut psikiatrik të Korydallos. Ai zbuloi se nga gushti 2018 në burgun Koridallos 5 persona kanë kryer vetëvrasje në repartin psikiatrik të Koridallos sot. Nuk ka asnjë kontroll në asnjë vend, tha ai…