Greqi, shpërndarja gjeografike e emigrantëve shqiptarë

1194

 

Emigrantët shqiptarë nuk u vendosën në të gjitha pjesët e vendit.

Bazuar në regjistrimin e vitit 2011, rreth gjysma e popullsisë së emigrantëve janë të përqendruar në Attikë 193,521. Në shumicë, shqiptarët u mblodhën në zonat urbane dhe kryesisht në dy qendrat më të mëdha urbane të vendit, në njësinë rajonale të Athinës 60,497 në qytetin e Athinës dhe në unitetin rajonal të Selanikut 12,893 në komunën e Selanikut. Në Greqinë Veriore 48.903, periferinë e Selanikut 39.115, Ipiros 14.357, Thesalia 32.421, Ishujt Junios 14.734, Peleponez 55.008, Ishuj Egjeu 27.578, Kreta 25.357…
Këtë e pëlqejnë %d blogues: