Greqi / Të burgosurit japin alarmin : Gjendje e rrezikshme në furrat e bukës në Koridallo

259

36 burgosur ndërmjet tyre dhe 6 shqiptarë kanë firmosur një peticion r kushtet e rrezikshme furrën madhe burgut të Korydallos Athinë.

Konkretisht këta të burgosur prodhojnë bukë për të gjithë burgjet dhe njëkohësisht edhe për spitalet e Atikës.

Në peticionin e shkruar prej 4 faqesh i kërkojnë Ministrisë për Mbrojtjen e Qytetarëve, se deri më sot ambientet e tyre që punojnë është një bombë e mundshme shëndetësore, nuk ka pasur dezinfektim, as maska, as antiseptik, as doreza nuk ka.

Me përhapjen dramatike të pandemisë koronavirus ekziston një shqetësim dhe shqetësim i madh për atë që mund të ndodhë nëse pandemia shpërthen në burgje, dhe veçanërisht në këto kushte të mjerueshme.

Në memorandumin e tyre për Ministrinë tani të ngarkuar për Mbrojtjen e Qytetarëve, të burgosurit e KAFF theksojnë se deri më sot në zonën e tyre që është një bombë e mundshme shëndetësore “nuk ka pasur dezinfektim, as maska, as antiseptik, as doreza, jo që do të thotë, kujdesi dhe masat e kërkuara nga rrethana. ‘

Ja çfarë kërkojnë në peticionin e tyre

Që nga gushti 2019, kur dispozitat e urgjencës për dënimet me burg kanë pushuar së ekzistuari, dhe përkundër Kodit të ri Penal, ka një rritje të konsiderueshme të të burgosurve në burg në krahasim me vitet e kaluara. Numri i të burgosurve në të gjithë vendin ka arritur në rreth 12,000, më shumë se 10,000 qe eshte dhe kapaciteti i lejueshëm..

Në të gjitha burgjet, në qelitë dhe në qelitë, ka një mbingarkesë të madhe të të burgosurve (mbi kufijtë e përcaktuar), shumë prej të cilëve përballen me probleme serioze shëndetësore dhe me një higjenë më të mirë.

Me sa dimë, nuk është vendosur hapësirë për të burgosurit që janë infektuar dhe as nuk janë siguruar teste për coronavirusin.

Deri më tani, nuk ka pasur dezinfektime në ambiente, as maska, as antiseptik, as doreza, domethënë kujdesin dhe masat e kërkuara nga rrethana…

Gjithashtu në peticion e tyre, të burgosurit duke iu referuar asaj që kanë bërë autoritetet deri më tani në lidhje me masat parandaluese për parandalimin e coronavitusit në burgje, theksojnë se masat e vetme të marra deri më tani janë:

* Të ndërpresë vizitat nga të afërmit dhe avokatët, të anullojnë të gjitha lejet dhe të mos marrësh veshje dhe ushqim, domethënë një masë që tregon si dënim vetëm për çdo të burgosur të prekshëm ”. Ne të burgosurit theksojnë kuptojmë problemin e madh të krijuar nga përhapja e pandemisë së koronavirusit, dhe bëjmë atë edhe përmes mjeteve tona për t’iu përmbajtur të gjitha rregullave të higjienës, dhe se situata dhe kushtet këtu kërkojnë, pasi ne jemi një njësi prodhuese e bukës për spitalet dhe burgjet.

Por ne gjithashtu i kërkojmë ministrisë që t’i kushtojë më shumë kujdes dhe vëmendje nevojave dhe problemeve të të burgosurve, veçanërisht gjatë këtyre ditëve të vështira.

Ne kërkojmë që të ndërmerrni të gjitha hapat e nevojshëm për të informuar, parandaluar dhe reaguar ndaj pandemisë…