Greqia i kthen Shqipërisë edhe 6.000 shqiptar…!

1286

Greqia vazhdon kthimet e njëpasnjëshme të emigrantëve shqiptarë të cilët ka hyrë në këtë vend në mënyrë të paligjëshme.

Që nga fillimi i vitit deri në fund të korrikut të 2017 policia greke i ka kthyer autoriteteve shqiptarë 5.958 shqiptar, nga 9.438 që ishte numri i përgjithshëm i të kthyerve për në vendet e tjera.

Numri më i madh i shqiptarëve të kthyer nga policia greke ka qenë në muajin prill dhe qershor me mbi 1.000 shqiptar, ndërsa numri më i vogël i të kthyerve ka qenë në muajin shkurt me 500 shqiptar.

Për kthimin e tyre janë përdorur rreth 120 autobuza të policisë greke, që do të thotë se fshesa kundra emigrantëve të paligjshëm që nga 1991 e deri më sot po vazhdon normalisht, njëllojë si në vendet e tjera të BE.

Dëbimet sipas muajve:

Janar 717

Shkurt 503

Mars 867

Prill 1005

Maj 791

Qershor 1019

Korrik 875

Për vitin 2016 policia greke dëboi 10.386 shqiptar, nga 17.663 që ishte numri i përgjithshëm i të dëbuarve nga ky vend.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: