Greqia, Izraeli dhe Qipro firmosin për aksin e tyre ushtarak

1042

Sot ne Athinë në ambientet e Ministrisë se Mbrojtjes u vendos, ndër të tjera, për të ngritur një komitet trepalësh të koordinimit të një boshti Athinë, Nikosia, Tel Aviv në sektorin ushtarak,  ka vendosur ngritjen e një komisioni trepalësh drejtues. Në të njëjtën kohë, takimi i ministrave u vendos të bëhet në baza vjetore.

Ministri grek i Mbrojtjes, Panos Kamenos tha se “paqëndrueshmërinë që karakterizon Mesdheun lindor nuk mund të trajtohet në mënyrë individuale nga secili shtet. Nevojitet përpjekje kolektive dhe bashkëpunim. Sot kemi vendosur të ngremë një komitet trepalësh të koordinimit për të përgatitur takimin vjetor të Ministrave të Mbrojtjes. Bashkëpunimi i vendeve tona, që mbulon një gamë të gjerë të marrëdhënieve përfshirë sektorin e mbrojtjes, është një shembull që duhet imituar. Ne jemi të hapur për zgjerimin e bashkëpunimit me vendet e tjera në rajon, sepse kjo është ajo që ka rëndësi për të parathënie të gjitha ato vende të rajonit që të bashkohen dhe të zgjidhin dallimet, madje edhe më e rëndësishme, përmes dialogut dhe konsultimeve në bazë të parimeve të e së drejtës ndërkombëtare “.

Nga ana e tij, Ministri i Mbrojtjes i Qipros, Christopher Fokaidis, tha ndër të tjera: “Ne duam të përforcojmë bashkëpunimin e mundshëm operacional nëpërmjet stërvitjeve të përbashkëta dhe trajnim të përbashkët, e cila tashmë është duke u zhvilluar në një shkallë të madhe bilaterale të tre vendet. Forcimi i mundësive për bashkëpunim në fushën e industrisë së mbrojtjes, kërkimit dhe teknologjisë “.

Në këtë kontekst, Forcave Ajrore Greke do të marr pjesë edhe për një vit tjetër në Izrael ata të quajtur Blue Flag.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: