Pavlopulos mesazh të forte Turqisë

813

Një mesazh të fortë në Turqi ka dërguar Presidentit të Republikës, Prokopis Pavlopulos, gjate takimit të tij me ministrin izraelit të Mbrojtjes A. Lieberman, në Pallatin Presidencial.

Si President i Republikës, miqësia e mirë dhe bashkëpunimi me fqinjët e saj mund të jetë i bazuar vetëm aty ku ka respektimi i plotë i të gjitha të Drejtën Ndërkombëtare dhe të Drejtën e Detit.

Nga ana e fqinjëve, tha ai, duhet të jetë në të drejtën ndërkombëtare janë plotësisht kufijtë territorial të respektuar, secila integritetit, sovranitetit dhe natyrisht të drejtat që çdo shtet mbi Zonën Ekonomike Ekskluzive (EEZ), bazuar në Ligjin e det.

Ky mesazh vjen menjëherë pas deklaratës së ministrise se jashteme te bere pak dite me pare lidhur me ishullin e Rodos ku rurqia e quan ate si pjese te saj.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: