Zbulim shumë i rëndësishëm në piramidën e Keopsit

928

Misteri i piramidave po intensifikohet, pas zbulimit të fundit në piramidën e Keopsit. Shkencëtarët japonezë dhe francezë bënë një njoftim shumë interesant pas dy vjet studimesh mbi këtë piramidë të famshme.

Ata gjetën një hapësirë ​​të paktën 30 metra, për të mos ditur as arsyetim as nëse ka diçka atje, për shkak se, tani për tani të paktën, nuk është i arritshëm.

Piramida e Madhe e Hepa u ndërtua midis viteve 2509 dhe 2483 pes. dhe është piramida më e madhe në Giza.

Ai përfshin tre salla të mëdha dhe korridore. Hendeku që zbulohet shtrihet mbi pistën më të gjatë. Sidoqoftë, lloji i zbrazët i kësaj hapësire ende nuk është sqaruar.  Mehdi Tayoubi nga hip Instituti HIP, në Paris: “Unë nuk e di nëse ky hendek i madh është horizontal ose prirur, as nuk e dimë nëse ajo ka qenë e krijuar nga një strukturë ose disa herë. Ajo që ne jemi të sigurt është se ekziston ky zbrazëti dhe kjo është mbresëlënëse dhe se nuk ishte diçka që pritej, sipas ndonjë teorie “. Por ekipi është shumë i kujdesshëm për ta përshkruar atë si një “kabinë”.

Një nga udhëheqësit e ekipit, Hany Helal i Universitetit të Kajros, beson se hendeku është tepër i madh për të vepruar si një mekanizëm për uljen e presionit të ndërtesës. “Ajo që bëjmë është të përpiqemi të kuptojmë strukturën e brendshme të piramidës dhe se si është ndërtuar. Egjiptianët e famshëm, arkeologët dhe arkitektët kanë disa supozime. Dhe ajo që bëjmë është t’u japim detaje. Ata do të na duhet të na tregojnë nëse ato priten apo jo “.

Burimi: BBC
Këtë e pëlqejnë %d blogues: