Greqia “kampion” në Evropë për pirjen e duhanit

Greqi

cigare-2

Focus News  /   Pothuajse dy të tretat (64.2%) të popullsisë në Greqi janë të ekspozuar çdo ditë për të pirë duhan në ambiente të mbyllura, sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat.

Në mënyrë të veçantë, Greqia renditet kampion në pirjen e duhanit në Evropë, sipas Eurostat, e ndjekur deri tani nga Kroacia (44.7%). Për më tepër, Greqia është vendi i dytë me më shumë duhanpirës, pas Bullgarisë me (34.7%) dhe 32.6% e njerëzve pinë duhan. Suedia bëhet vendi me më pak duhanpirësit me (16.7%), ndërsa në nivel evropian një në katër qytetarëve të BE-së mbi 15 vjeç me (24%) është një duhanxhi.