Greqia : Kontroll pronave, në mikrosop edhe emigrantët shqiptarë.

Greqi Kryesore

shqiptaret do deklarojne pronat

Në mikrosopin grek edhe emigrantët shqiptarë.

Greqia po bën gjithçka për të filluar negociatat me kreditorët për fazën e dytë, në mënyrë që të zhbllokohet kësti i radhës prej 2.8 mld euro.Për këtë ajo duhet të plotësojë disa detyrime ndaj kreditorëve të cilët çdo ditë po i shtrëngojnë në zverk litarin. Në këtë kuadër qeveria Tsipras ka deklaruar se prej 1 tetorit do të fillojë të zbatojë deklarimin e detyrueshëm elektronik të ndryshimeve në pasuritë e luajtshme dhe të paluajtshme për politikanët, gjithë nënpunësit e shtetit, të zgjedhurit e pushtetit vendor, pronarët e mediave dhe gazetarët. Ndërsa në vitin 2017 të gjithë qytetarët që jetojnë në mënyrë të ligjshme në Greqi, përfshirë shtetasit shqiptarë, do të duhet të deklarojnë çdo gjë që kanë në emër të tyre si prona apo para, si dhe burimin e të ardhurave, në një kohë që emigrantët shqiptarë ende nuk kanë fituar statusin e emingrantit…/ focusnews.al/