Greqia kthen 984 emigrantë shqiptar të paligjshëm

Foto e Ditës Greqi Kryesore

kthimi i shqiptareve-focus

Operacioni “Fshesa” vazhdon. Çdo muaj Greqia i kthen Shqipërisë rreth 820 emigrantë në muaj.

Me një komunikatë për mediat (5 shtator të 2016), policia greke njofton se për muajin gusht ka ka kthyer për në vendet e tyre 1.525 emigrantë të paligjshëm. Komunikata njofton se që nga fillimi i vitit janë kthyer për në vendet e tyre 12.183 emigrantë të paligjshëm. Që nga fillimi i vitit të paguhet në total në vendet e tyre 12,183 njerëz. Numri më i madh i të kthyerve për Shqipërinë (984 persona), Pakistani (109 persona), Afganistani (91 persona), Iraku (87 persona), Gjeorgjia (59 persona), Bangladeshi (40 persona) , Iran (39 persona) dhe Turqia (15 persona).

Që nga fillimi i vitit e deri më sot Greqia i ka kthyer Shqipërisë 6.553 emigrantë të paligjshëm, me një mesatare mujore prej 820 njerëz.

Statistikat sipas muajve është si më poshtë:

Janar –     755

Shkurt –   745

Mars –     885

Prill –       852

Maj –       808

Qershor – 737

Korrik –   687

Gushti –   984