Greqia mbyll shkollat për shkak të motit të ftohtë

552

Nesër shkollat ​​në shumë vende do të mbyllen për shkak të motit të ftohtë ku barometri ka shënuar ulje të mëdha nën zero , ku vendi është zbardhur nga dëbora e madhe në lartësi të ulëta, stuhi dhe erërat e forta, transmentojne mediat vendase.

Disa autoritetet lokale dhe rajonale kanë vendosur për të mos hapur shkollat në zonat më të prekura ku dhe pritet erëra të forta shoqeruar me stuhi.

Në Atikë do të mbyllen të gjitha shkollat fillore dhe të mesme, si dhe kopshtet private dhe publike si dhe të bashkive si Oropos, Spata-Artemis, Maratonës (Varnavas, Grammatiko, Marathonas, Nea Makri), Aspropyrgos do të mbeten të mbyllura…

 Më vonë, ka të ngjarë që shkollat e tjera të shpallen të mbyllura në prefekturën e Atikës. Komuna e Levadeon njofton se shkollat e të gjitha niveleve do të mbeten të mbyllura për shkak të valës së pritur të motit të keq.

Ne Veri te Greqisë shkollat fillore dhe të mesme në komunën e Florinës do të mbeten të mbyllura të martën dhe të mërkurën, për shkak të kushteve të pafavorshme të motit që mbizotërojnë në zonë.

Të gjitha shkollat e të gjitha niveleve në prefekturën e Kastorisë dhe shkollat në Komunën e Lagadës për shkak të temperaturave të ulëta dhe acar do të mbeten të mbyllura. Nesër do të jenë mbyllura, shkollat ​​në arsimin fillor dhe të mesëm në Servia-Velventos dhe Oreokastro Selanik. komuna Volvi çoi në vendimin për ta mbajtur atë të mbyllur të gjitha shkollat ​​dhe kopshtet edhe neser të martëmë  8 janar 2019, si një masë paraprake, edhe pse ndërtesa funksionale shkollore janë të shkëlqyera. Shkollat në komunat e Orestiadës dhe Didymoteichou do të mbeten të mbyllura.

Ndërprerja e funksionimit të shkollave fillore dhe të mesme të komunave të Domokosit, Xyniados dhe Thessaloniki të Komunës së Domokos, shkollat e arsimit fillor dhe të mesëm në Serres, në komunat e Polygyros dhe Aristotelit Halkidiki, Alexandria Imathia, Pella dhe Edesa dhe Almopia, të Bashkisë Sofadë, Karditsa të martën, komunave të Mouzaki, Palamas, Argitheas dhe Sofades dhe Komunës së Karditsa u njoftua edhe për të martën. Gjithashtu komunat Tempi dhe Agia, shkollat fillore do të mbeten të mbyllura në Kalliphekis, Aegani, Ambelakia, Melivia dhe Stomio. Të gjitha shkollat (arsimi fillor dhe i mesëm) do të mbeten të mbyllura nesër pas një takimi të departamenteve përkatëse të Bashkisë dhe të institucioneve arsimore në Janinë. Temperatura pritet të bjerë nesër në mëngjes në -11 gradë Celsius gjë që e bën të pamundur hapjen e shkollave.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: