Presidenti Pavlopulos: “Ne do të luftojmë për të qëndruar në Eurozonë”

Greqi

pavlopulos 1Athinë – Një mesazh të ri për kursin e Greqisë në BE dhe Eurozonës ka dërguar Presidentit i Republikës. Së Greqisë z.Prokopis Pavlopulos. Nuk është hera e parë që qytetari i parë i vendit kërkon, përmes ndërhyrjes publike, për të siguruar publikun europian. Gjatë fjalës së tij presidenti theksoi  se funksionimi i Komisionit  “nuk prek detyrimet që kemi si shtet anëtar të E .E. dhe si një vend anëtar i eurozonës. “

Dje, gjatë një takimi në Pallatin Presidencial grek me kreun e delegacionit të BE-së në  Athinë zotin P. Karvouni, Presidenti tha: “Rrënjosur thellë në psikikën e grekëve, në përgjithësi është drejtimi i vendit në Bashkimin Europian dhe brenda eurozonës. Ne do të përpiqemi për këtë dhe do të përpiqemi me të gjithë partnerët tanë së bashku, ajo është një qëllim i përbashkët. “

“Është një mesazh që përcjell çdo ditë në Bruksel dhe Komisioni Evropian, por do të përcjellë sidomos kur ajo vjen nga ju”, ia ktheu zoti Karvuni.