Greqia regjistron një nga çmimet më lira të energjisë elektrike në Evropë

Greqi

Greqia regjistron një nga çmimet më të lira me pakicë të energjisë elektrike në Evropë në muajin dhjetor, thekson Ministria e Mjedisit dhe Energjisë në një deklaratë në lidhje me të dhënat për evoluimin e indeksit të çmimeve pan-evropiane HEPI (Household Energy Price Index).

Në veçanti, muajin e kaluar Greqia shënoi çmimin e tretë më të lirë me pakicë të energjisë elektrike, ndër shtetet europiane që kanë tarifa të ndryshueshme,  që kanë më shumë se 90% e familjeve greke.

-Në dhjetor, çmimi mesatar për kilovat orë në Greqi ishte 25 cent, shumë më i ulët se mesatarja evropiane, e cila ishte 38.65 cent, por edhe nga vende me tregje energjie të pjekura si Spanja (34.8 cent), Italia (46.6 minuta), Britania (48.8 minuta), Gjermania (50.9 minuta) etj.

– Për sa i përket gazit natyror për konsumatorët vendas, Greqia renditet e 14-ta më e lira, nga gjithsej 28 vende, pasi çmimi për këtë vend për dhjetor 2022 ishte 13.33 cent/KWh, më i ulët se çmimi mesatar i BE-së, që është 15.09 cent. /KWh.

Burimi : PROTO THEMA