Greqia “Vend destinacioni” për fëmijët që janë viktima të trafikimit

348

Miliona fëmijë çdo vit nga 127 vende të botës janë viktima të trafikimit me qëllim të nxjerrjes së tyre në prostitucion ose punë të zezë në 137 vende

Miliona fëmijë çdo vit nga 127 vende të botës janë viktima të trafikimit për prostitucion ose punë të zezë në 137 vende, ndërsa UNICEF raporton se dy milion fëmijë detyrohen në prostitucion çdo vit.

Këto të dhëna u paraqitën nga Profesor i Departamentit të Mjekësisë , psikiatër dhe seksolog Loukas Athanasiadis, në Konferencën e Fëmijëve dhe të Gjinekologjisë Adoleshente mbajtur në Selanik. Athanasiadis tha se : “Viktimat e trafikimit për shfrytëzim seksual erdhën nga 127 vende dhe janë duke u promovuar në 137 vende. Greqia nuk është më një vend i ndërmjetëm, por një vend destinacioni. Ne po flasim për refugjatët nga Jugu. Keni dëgjuar nga institucionet në Greqi se fëmijët dhe adoleshentët janë zhdukur misteriozisht dhe nuk janë gjetur. Sigurisht që mund të supozojmë se ku kanë përfunduar ata.

Refugjatët sot janë një problem i madh, sepse ndër të tjera, fëmijët dhe adoleshentët bëhen viktima të abuzimit. Ka shumë fëmijë të pashoqëruar dhe shpesh “kujdestarët” e tyre janë promotorë. Në të njëjtën kohë, se trafikimi është fitimprurës, pasi ata që “shesin” fëmijët dhe adoleshentët fitojnë më shumë para se ata që shesin armë. Është gjithashtu një aktivitet me rrezik të ulët, të dhënat janë të pamjaftueshme, disa janë arrestuar dhe operacionet e shërbimit ndoshta janë të pamjaftueshme. Pasojat janë jashtëzakonisht serioze për shëndetin fizik, seksual dhe mendor të viktimave të fëmijëve dhe adoleshentëve. ,” shtoi Athanasiadis.