Greqi : Shpërthimi i coronavirusit, Kryeministri mbledhje urgjente me komitetin e ekspertëve

307

Sot në orën 10.00 të mëngjesit Kryeministri i vendit Kyriakos Mitsotakis ka thirrur në një takim në kryeministri komitetin e  të ekspertëve, një veprim që tregon tregimin e shqetësimit në qeveri për shpërthimin e rasteve të koronavirusit në vend.

Në takim pritet të marrë pjesë nga Komiteti i Sëmundjeve Infektive dhe Zëvendësministri i Mbrojtjes Civile Nikos Hardalias dhe këta do të vendosin hapat e ardhshëm për mundësinë e marrjes së masave të reja, me bllokimet lokale, ashtu edhe në datën e fillimit të shkollave.

Ajo që shqetëson qeverinë greke është përhapja e madhe e virusit, me shifra trefishor nga njoftimet e bera Organizata Kombëtare e Shëndetësisë.