Bild: Policia gjermane “Stop” për 6,500 refugjatë nga Greqia

477

Këto masa u morën në bazë të marrëveshjeve dypalëshe me Greqinë për ofrimin e shërbimeve të policisë gjermane. Por…

Një dokument i brendshëm i policisë gjermane, përmendet se po bllokojnë gjithnjë e më shumë udhëtimin e refugjatëve përmes fluturimeve nga Greqia për në Gjermani dhe vende të tjera të BE, citon gazeta gjermane Bild. Dokumenti  jep një numër të caktuar të refugjatëve: “Në vitin 2018 kishte 6,500 njerëz nga aeroportet e Athinës, Selanikut, Heraklion dhe Rodos ishin përjashtuar nga fluturimet. Kjo është një total prej 1,700 rastesh, ose një rritje prej 26% në krahasim me vitin 2017. Masat u morën në bazë të marrëveshjeve dypalëshe me Greqinë për të ofruar shërbime këshillëdhënëse për zyrtarët ndërlidhës të policisë gjermane, “raporton gazeta. “Refugjatët posedonin dokumente udhëtimi, shumica e tyre të vjedhura, të humbura ose për të huajt nga vendet e Shengenit në lidhje me lejet e qëndrimit përkatës”.