Greqia vendi i parë në Evropë në përdorim të internetit

Shendeti

Greqia, me 31% në përdorim të internetit krahasuar me 5% të mesatares evropiane është duke mbajtur vendin e parë në përdorim të tepruar të internetit, krahasuar me vende të tjera evropiane, përfshi edhe Rusinë. Nga shifrat e fundit të 31 Linjave Insafe Paneuropian Rrjetit Insafe në gjysmën e dytë të vitit 2014, sipas Qendrës Internet greke më të sigurt. Sipas statistikave të Linjës së Qendrës së Internetit greke të sigurtë në katër muajt e parë të vitit 2015 kanë mbajtur tashmë 180 raportet e përdorimit të tepruar të internetit, 96 raporte për çështjet e privatësisë në internet (abuzimi-privacy) dhe 65 raportet e raste frikësimi. Gjithashtu, referencat për seksualitetin dhe për marrëdhëniet online të shfaqet si një prirje të re, pasi norma u rrit në 10% në fillim të vitit 2015, nga 7% që ishte në fillim të vitit 2014. Raportet e lidhura janë 75% femra dhe 25% nga meshkuj, ndërsa vetëm 14% janë të mitur.

interneti ne focus-2