Guardian: Tsipras rrezikon të bëhet idioti i Putinit

Bota

cipras-putin ne focusSipas artikullit të publikuar në gazetë Rusia ka për të fituar më shumë nga qasja e kryeministrit grek dhe do ta shfrytëzojë këtë takim nga për të treguar fuqinë e tyre në Evropë – Çfarë do të fitojë Kryeministri grek dhe sa do të fitojnë evropianët? Rreziku për të evoluar Aleksis Tsipras në një “Idiot të dobishëm” për Putin si përballet Rusia thekson artikull nga Guardian. Gazetari Natalie Nougayrède në gazetën Guardian thekson se: “ Kjo frazë atribuohet Leninit dhe vlen për t’u përdorur nga Rusia për të shërbyer qëllimeve të tyre propagandistike, më shumë se atë që ata kanë për të fituar nga marrëdhëniet e tyre me vendin. Ka shumë arsye që Tsipras ka vendosur të udhëtojë për në Rusi, duke përfshirë izolimin e Greqisë nga partnerët, por edhe lidhjet historike midis dy vendeve. Megjithatë, faktori më i rëndësishëm që “lidh” kryeministrin grek Tsipras me Putin është ndjenjë anti-gjermane dhe veçanërisht kundër Angela Merkel. Si gjermanët ashtu dhe zyrtarët grekë janë të lumtur për të fajësuar për problemet e brendshme të faktorëve të jashtëm. Për shumë muajt po bëjnë përpjekje për të kërkuar nga Berlini e dëmshpërblimet e Luftës së Dytë Botërore. Do vë të bast se Tsipras ka vullnet dhe do të shkojë në Moskë më 9 maj për të festuar 70 vjetorin e përfundimit të Luftës së Madhe Patriotike, kur Merkel dhe udhëheqës të tjerë evropianë kanë vendosur të mos marrë pjesë, si një protestë kundër agresioni rus në Ukrainë “.

Burimi: Proto Thema